فیلامنت PVA نوعی پلاستیک است که در آب حل می شود. این خاصیت بسیار جالب باعث شده تا در صنایعی نظیر ساخت چسب های کاغذ و بسته بندی، اسباب بازی و همچنین حجم دهنده قالب ها از این نوع پلاستیک استفاده شود. همچنین برخی ماهیگیران از این پلاستیک برای بسته بندی طعمه ها استفاده می کنند. به این صورت طعمه های خود را در این نوع پلاستیک قرار می دهند و در آب رها می کنند. پس از رها کردن بسته های طعمه در آب، بسته بندی طعمه ها در آب حل می شود و طعمه ها در آب آزاد می شوند.
گاهی اوقات در فرآیند پرینت سه بعدی نیاز است که برای قسمتهایی از قطعه که با کف میزکار اتصال ندارد، از ساپورت استفاده کرد. استفاده از ساپورت باعث می شود که محصول بدست آمده در حین پرینت دقیقا همانطور که طراحی سه بعدی شده، پیاده سازی شود. در اینجاست که می توان از فیلامنت PVA بعنوان ساپورت استفاده کرد. کافیست پس از اتمام پرینت، بخش های ساپورت را کمی با آب خیس کنید تا از بین بروند و مدلی یکنواخت همانند مدل سه بعدی طراحی شده بدست آید. دمایی که فیلامنت PVA در آن اکسترود می شود 190 درجه سانتیگراد است.
نکته ای که در هنگام کار با فیلامنت PVA باید به آن توجه ویژه ای داشت، رطوبت محیط است. باتوجه به ماهیت شیمیایی فیلامنت PVA درخصوص حساسیت به رطوبت، باید دقت کرد که این نوع فیلامنت در مکان خشک و خنک نگهداری شود. همچنین هنگام پرینت، باید محیط تا حد امکان فاقد رطوبت باشد تا مدل سه بعدی بدست آمده مطابق با مدل طراحی شده باشد. از دیگر مواردی که درباره فیلامنت PVA می توان گفت، کمیاب بودن آن نسبت به فیلامنت های دیگر و همچنین قیمت نسبتا بالای آن است. البته قیمت نسبت به کارایی مناسب است.